“Expoziția de grafică “Iașul de odinioară… poate!” rămâne deschisă toată luna Aprilie

La sfârșitul săptămânii trecute, pe 3 aprilie, a avut loc vernisajul expoziției de grafică “Iașul de odinioară… poate!, la Galeriile de Artă Grand Hotel Traian. În compania dr. Irina Vasilescu și a oaspetului Dumitru Grumăzescu, artistul Sergiu Pasciuc a reușit să câștige admirația publicului prin transpunerea viziunii proprii despre clădirile vechi ale orașului.

Într-o relație deosebită cu “Orașul marilor iubiri”, așa cum frumos l-a reamitit Dumitru Grumăzescu, graficianul a ales subiectul în semn de mulțumire pentru orașul care l-a călăuzit în formarea profesională în sfera artelor frumoase.

“Arhitectura veche a Iașului (atât cât s-a mai păstrat) m-a fascinat de la primul contact, iar ceea ce am încercat inițial a fost ca în baza unei documentări prealabile să ajung la realizarea unor reproduceri ale imaginilor Iașilor vechi așa cum le-a perceput și înțeles memoria mea, amintirea unor imagini transformate prin prisma filtrului propriei conștiințe.”

Lucrările dinamice care permit de fiecare dată noi înțelesuri au fost expuse într-un cadru care a redat atmosfera anilor de glorie a clădirilor de odinioară. Muzica românească a anilor ’30-’40 a invitat publicul să admire lucrările și să dea noi sensuri tablourilor expuse la vânzare. Ținuta artistului a reușit să contureze deosebit atmosfera de epocă, iar la final, pe acorduri de chitară s-a servit dulceață și ceai, ca în vremurile bune.

Expoziția cu vânzare este deschisă publicului larg până la sfârșitul lunii Aprilie.

Leave a Reply